Er zijn diverse wetenswaardigheden waarvan je op de hoogte moet zijn voordat je naar mijn schoonheidssalon in Diemen komt om permanente make up laat plaatsen. De belangrijkste punten kun je hieronder doorlezen. Mocht je toch nog vragen hebben neem dan gerust contact op.
Waar moet ik rekening mee houden voordat ik permanente make up ga plaatsen?
De dag voor de behandeling mag je geen alcohol nuttigen. En moet je ervoor zorgen dat je goed uitgerust op je afspraak verschijnt. Mocht je bloedverdunners slikken dan moet je in overleg met je arts hier twee dagen van te voren mee stoppen. Mocht je preventief iets tegen de pijn willen slikken mag dat maar dan geen aspirine omdat deze ook bloedverdunnend is. Teveel bloedverlies is namelijk niet goed voor het eind resultaat omdat het pigment dan niet goed kan worden opgenomen door de huid. Tijdens een antibiotica kuur mag je ook niet behandeld worden. Mocht je hier onverhoopt mee moeten beginnen verplaatst je afspraak dan naar en tijdstip waarop je de kuur hebt afgerond.
Is de behandeling pijnlijk?
Het is natuurlijk geen wellness behandeling maar uit eigen ervaring en uit die van de mensen die ik in mijn stoel heb behandeld is duidelijk naar voren gekomen dat de pijn meevalt. Je kunt het jezelf wel iets comfortabeler maken door vooraf een recept voor Emla creme bij je huisarts aan te vragen. En deze 60 minuten voor aanvang van de afspraak op de plek die wordt behandelt smeren. Deze creme verdooft het oppervlak van het te behandelende gebied oppervlakkig en haalt de scherpe randjes van de behandeling af. Je mag de creme ook meenemen naar de afspraak om tussentijds nog een keer dun op te smeren.
Contra Indicaties
Er zijn verschillende contra indicaties die je moet weten voordat je een afspraak inplant. In sommige gevallen zijn ze geen complete no go maar moet je misschien wel even overleggen met je huisarts of het wel verstandig is om pmu te plaatsen. Hieronder volgen de contra indicaties. Als je in mijn salon komt voor een behandeling moet je hiervoor ook een formulier invullen en ondertekenen. Omdat ik bij de GGD moet kunnen aantonen dat ik je hiervan op de hoogte heb gesteld.
Hart- en vaatafwijkingen
Diabetes
Hemofolie
Suikerziekte
Zwangerschap
(Chronische) huidziekte
Contactallergie
Immuumstoornis
Wat moet ik doen na de behandeling?
Je mag na de behandeling ongeveer 7 dagen niet met overmatig water in contact komen op de plaatst waar je behandeld bent. Dus ook geen sauna, zwembad of intensief sporten waarbij je veel transpireert.
Niet in de zon of onder de zonnebank
Geen make up dragen op de plek waar je bent behandeld
Niet aan de korstjes krabben
Je mag twee dagen na het plaatsen van permanente make up een verzorgende creme zoals bv bepanthen aanbrengen. Om infectie gevaar te voorkomen is het van belang dit niet met je vingers maar met een wattenstaafje op je permanente make up aan te brengen. Als je huid de genezing zelfstandig aan kan is dit altijd beter. Je moet de plek van behandeling zien als een schaafwondje. Een schaafwondje heelt slecht als hij steeds nat word of wanneer je eraan gaat krabben. De kwaliteit en de kleur van je permanente make up valt of staat met de manier waarop je hem laat genezen.
Hoe lang blijft PMU zitten?
PMU wordt in de eerste laag van je tweede huidlaag geplaatst. Hierin vindt de celdeling (vernieuwing van de huid) plaats waardoor de pmu na verloop van tijd vervaagt en uitgroeit. Externe factoren als zon, chloor, zee maar ook huidproducten met ingrediënten als vitamine A en diverse zuren versnellen het proces. Je kunt binnen 1 jaar na je laatste nabehandeling terug komen voor een opfris beurt. Deze behandling kost aanzienlijk minder dan wanneer je er langer dan een jaar mee wacht. En geeft jouw permanente make up weer de mooie intense kleur die het in het begin had.